Διαδρομές

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Αφετηρία - Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Σπερχειάδας

Δείτε εδώ τις διαδρομές του αγώνα:

Goulinas race 40km

Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα.
Ξεκινάμε την υπέροχη διαδρομή μας από την Κεντρική Πλατεία Σπερχειάδας «Αθανασίου Ακρίδα». 
Τα πρώτα 400μ. είναι άσφαλτος και στη συνέχεια παίρνουμε την ανηφόρα πάνω από τα συντρίμμια του βομβαρδισμένου (από τους Γερμανούς στον πόλεμο του 1940) Αγίου Νικολάου, όπου η διαδρομής μας ανηφορίζει σε μονοπάτι για περίπου 1 χλμ, όπου πέφτουμε μέσα στο ρέμα, έπειτα από την κατάβασή μας.

 Βγαίνουμε στην άσφαλτο για περίπου 100μ. ώστε να πάρουμε τις απαραίτητες ανάσες μας για την πρώτη απαιτητική ανηφόρα της διαδρομής σε χωμάτινο δασικό δρόμο με χαλικάκι για περίπου 350μ. ως το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, εκεί όπου ξεκινάει ένα πανέμορφο και γρήγορο μονοπάτι για περίπου 1χλμ μέσα σε πουρνάρι, πεύκα, δρυ και ρεματιές, μέχρι να συναντήσουμε την άσφαλτο. 


Μετά από περίπου 230μ. ασφάλτινου δρόμου μπαίνουμε σε πολύ γρήγορο μονοπάτι ικανό για προσπεράσεις για 2,5χλμ (βρίσκουμε στα μέσα αυτής της διαδρομής τρεχούμενο νερό στην ποτίστρα πριν το πρώτο ξύλινο γεφυράκι) μέχρι να φτάσουμε σε αγροτικό δρόμο. 


Συνεχίζουμε με πετάλ ανηφορικά για να φτάσουμε στη βρύση τ΄ Λαμπίρη (επίσης τρεχούμενο δροσερό νερό) έπειτα από περίπου 1 χλμ. Μπαίνοντας και πάλι σε ανοιχτό ελαφρά ανηφορικό πλέον μονοπάτι φτάνουμε σε υψόμετρο 500μ στο πανέμορφο εκκλησάκι στην Παναγία Γόργιανη όπου είναι o πρώτος σταθμός εφοδιασμού με εκπληκτική σκιά στα πλατάνια. 

Στο επόμενο χιλιόμετρο περνάμε δίπλα στη θρυλική πίστα motocross και μπαίνουμε στα καλύτερα μονοπάτια που υπάρχουν στη διαδρομή μας. 

Συγκεκριμένα, μετά την πίστα motocross αφού πατήσουμε για 250μ. άσφαλτο για να πάρουμε τις απαραίτητες ανάσες ξεκινάνε για περίπου 2,5χλμ πολύ τεχνικά και δύσκολα περάσματα μέσα από δρυ, πουρνάρι, πλατάνι και πολλές πανέμορφες ρεματιές. Φτάνουμε περίπου στο 11χλμ όπου χωρίζουν οι δύο διαδρομές μας. 

Παίρνουμε δεξιά το ανηφορικό μονοπάτι της «Κοκκινιάς» το οποίο είναι πολύ ανοικτό για 2,5 χλμ μέχρι τα 850 υψόμετρο, για να βγούμε σε δασικό χωματόδρομο που θα μας οδηγήσει στην κορυφή Γουλινά μετά από 5,5 χλμ. 

Στη διαδρομή θα υπάρχουν δύο σταθμοί εφοδιασμού όπου θα χρειαστούν σίγουρα για την απαιτητική αυτή άνοδο υψομετρικών. 

Μέχρι την κορυφή θέλεις δεν θέλεις...θα βλέπεις Οίτη... Βαρδούσια... Σαρανταινα... Βελούχι... Όλυμπο... 

Από την κορυφή 1467μ. υψόμετρο ξεκινά πολύ δυνατή κάθοδος ώστε να αποζημιωθείτε για τους κόπους που καταβάλλατε να φτάσετε ως εδώ. Στην αρχή στο «σύρραχο» και για περίπου 3,5χλμ θα τσουλήσετε σε απίθανης ομορφιάς μονοπάτια με εναλλασσόμενες εικόνες αρχικά σε αλπικό τερέν (χρειάζεται πολύ προσοχή στα πρώτα 400μ), μετά ανάμεσα στα έλατα όπου θα χαθεί ο ήλιος για αρκετή ώρα για περίπου 1,5χλμ και στη συνέχεια στον αυχένα του βουνού Καμπια-Φτέρης σε πάρα πολύ γρήγορο κομμάτι και ιδιαίτερα τεχνικό. 

Στη συνέχεια βουτάς σε τοπίο με δρυ σε ένα επίσης πάρα πολύ γρήγορο μονοπάτι που θα μείνετε με το στόμα ανοικτό. Φτάνοντας σε δρόμο δασικό με καστανιές ανεβαίνουμε για 700μ όπου ξανά μπαίνουμε σε κατηφορικό πολύ γρήγορο μονοπάτι για 1,5χλμ για Παλαιοβράχα όπου θα πάρουμε δασικό δρόμο μέσα στα έλατα ανατολικά για 2χλμ περίπου για το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. 

Συνεχίζουμε αριστερά σε στενό μονοπάτι για 1,5χλμ με πολύ προσοχή στις απότομες κλήσεις μέχρι να περάσουμε όλες τις ρεματιές και να συνεχίσουμε αλλά δύο χλμ κατηφορικό μονοπάτι εύκολο μέχρι το δασικό δρόμο. Σε 1 χλμ θα βρούμε το εκκλησάκι στον Άγιο Δημήτριο (όπου θα υπάρχει εκ νέου πηγή με πόσιμο νερό) και σε άλλα 2,5 χλμ πανέμορφο δασικό δρόμο στρίβουμε για την «σωλήνα». Εκεί υπάρχει μονοπάτι για 1,5 χλμ σε ένα «τρελό» κατέβασμα με μεγάλη κλήση για γρήγορους αναβάτες όπου επίσης θέλει μεγάλη προσοχή! Φτάνουμε σε ρεματιά και σε άσφαλτο για τις τελευταίες ανάσες για περίπου 100μ. 

Μπαίνουμε στο τελευταίο κομμάτι της πανέμορφης αυτής διαδρομής στην περιοχή «Κοκκαλάκια» στην αρχή σε ανοιχτό μονοπάτι και στη συνέχεια στο «πιστάκι» ανάμεσα στα πεύκα για να περάσουμε στη συνέχεια σε άσφαλτο για τα τελευταία μέτρα της διαδρομής.
OPEN Άνδρες
Α1: έως 18
Α2: 18-29
Α3: 30-39
Α4: 40-49
Α5: 50+
OPEN Γυναίκες
Μία κατηγορία
E-Bikes

Diasergianni Race 17km

Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα.
Ξεκινάμε την υπέροχη διαδρομή μας από την Κεντρική Πλατεία Σπερχειάδας «Αθανασίου Ακρίδα». Τα πρώτα 400μ. είναι άσφαλτος και στη συνέχεια παίρνουμε την ανηφόρα πάνω από τα συντρίμμια του βομβαρδισμένου (από τους Γερμανούς στον πόλεμο του 1940) Αγίου Νικολάου, όπου η διαδρομής μας ανηφορίζει σε μονοπάτι για περίπου 1 χλμ, όπου πέφτουμε μέσα στο ρέμα, έπειτα από την κατάβασή μας. Βγαίνουμε στην άσφαλτο για περίπου 100μ. ώστε να πάρουμε τις απαραίτητες ανάσες μας για την πρώτη απαιτητική ανηφόρα της διαδρομής σε χωμάτινο δασικό δρόμο με χαλικάκι για περίπου 350μ. ως το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, εκεί όπου ξεκινάει ένα πανέμορφο και γρήγορο μονοπάτι για περίπου 1χλμ μέσα σε πουρνάρι, πεύκα, δρυ και ρεματιές, μέχρι να συναντήσουμε την άσφαλτο.  

Μετά από περίπου 230μ. ασφάλτινου δρόμου μπαίνουμε σε πολύ γρήγορο μονοπάτι ικανό για προσπεράσεις για 2,5χλμ (βρίσκουμε στα μέσα αυτής της διαδρομής τρεχούμενο νερό στην ποτίστρα πριν το πρώτο ξύλινο γεφυράκι) μέχρι να φτάσουμε σε αγροτικό δρόμο. Συνεχίζουμε με πετάλ ανηφορικά για να φτάσουμε στη βρύση τ΄ Λαμπίρη (επίσης τρεχούμενο δροσερό νερό) έπειτα από περίπου 1 χλμ. Μπαίνοντας και πάλι σε ανοιχτό ελαφρά ανηφορικό πλέον μονοπάτι φτάνουμε σε υψόμετρο 500μ στο πανέμορφο εκκλησάκι στην Παναγία Γόργιανη όπου είναι o πρώτος σταθμός εφοδιασμού με εκπληκτική σκιά στα πλατάνια. Στο επόμενο χιλιόμετρο περνάμε δίπλα στη θρυλική πίστα motocross και μπαίνουμε στα καλύτερα μονοπάτια που υπάρχουν στη διαδρομή μας. Συγκεκριμένα, μετά την πίστα motocross αφού πατήσουμε για 250μ. άσφαλτο για να πάρουμε τις απαραίτητες ανάσες ξεκινάνε για περίπου 2,5χλμ πολύ τεχνικά και δύσκολα περάσματα μέσα από δρυ, πουρνάρι, πλατάνι και πολλές πανέμορφες ρεματιές. Φτάνουμε περίπου στο 11χλμ όπου χωρίζουν οι δύο διαδρομές μας. 

Η Diasergiani Race συνεχίζει αριστερά κατηφορικά σε δρόμο δασικό στη λεγόμενη «Κοκκινιά» για περίπου 700μ. μέχρι το εκκλησάκι στον Άγιο Αθανάσιο όπου θα μπούμε στο μονοπάτι Βοιδολιβαδο. Πρόκειται για το πιο γρήγορο μονοπάτι της διαδρομής και ίσως το πιο απολαυστικό καθώς θα αναπτύξετε μεγάλες ταχύτητες για περίπου 4 «τρελά» χλμ μέσα σε πουρνάρι-δρύ και ξανά πουρνάρι σε εκπληκτικές εναλλαγές τοπίων. 

Πολύ γρήγορο κατηγορικό κομμάτι με ευθείες όπου η φύση έχει φροντίσει να μας χαρίσει διαδρομές που θα σας μείνουν αξέχαστες, ενώ ο εθελοντισμός και το μεράκι των ανθρώπων της διοργάνωσης έχουν φροντίσει για τα υπόλοιπα φτιάχνοντας ξύλινες γέφυρες και όμορφα «κατεβάσματα» στο χώμα. Εκεί υπάρχουν αρκετά σημεία για προσπέραση αλλά και πολλά …επικίνδυνα μέχρι να βρούμε το ρέμα «Μαρίτσα» όπου έχουμε τούνελ από πουρνάρια. Πλάι-πλάι στο ρέμα ποδηλατούμε και πάλι γρήγορα σε ζιγκ-ζαγκ μονοπάτι και φτάνουμε στο σημείο να μπούμε στα τελευταία 3 χλμ της διαδρομής, εκεί όπου όσοι έχουν …κουράγια κάνουν τις προσπεράσεις τους πριν φτάσουν στον τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία Σπερχειάδας.
OPEN Άνδρες
Β1: έως 18
Β2: 18-29
Β3: 30-39
Β4: 40+
OPEN Γυναίκες
Μία κατηγορία

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

*Η διαδρομή είναι επαρκώς σηματοδοτημένη με κορδέλες, σπρέι, και ταμπελάκια. Θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις καθώς και πινακίδες με βέλη και θαυμαστικά που προειδοποιούν για τεχνικά σημεία ιδιαίτερης προσοχής.

* Η διοργάνωση δεσμεύεται για τη αφαίρεση όλων των μέσων σήμανσης μετά το τέλος του αγώνα.

*Κριτές θα υπάρχουν σε καίρια σημεία της διαδρομής που θα καθοδηγούν τους αθλητές, καθώς και εθελοντικές ομάδες και ομάδες διάσωσης που θα συνδράμουν στην ασφάλεια των αθλητών

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

*Τα σημεία ελέγχου του αγώνα βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία και σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας. Εκεί θα υπάρχει κριτής που θα καταγράφει τους αθλητές.

* Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους και να περάσουν από όλα τα σημεία ελέγχου.

*Οι αθλητές που αρνηθούν την επίδειξη του αριθμού τους ή/ και δε περάσουν από όλα τα σημεία ελέγχου ακυρώνονται και τα ονόματά τους αφαιρούνται από τον πίνακα αποτελεσμάτων.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ

Για τη μικρή διαδρομή: θα υπάρχει ένας (1) σταθμός ανεφοδιασμού.
Για τη μεγάλη διαδρομή: θα υπάρχουν τρεις (3) σταθμοί ανεφοδιασμού.
Όλοι οι σταθμοί θα έχουνε νερό, ενεργειακό τζέλ και ηλεκτρολύτες.
Μετά το τέλος του αγώνα θα παρατεθεί δωρεάν γεύμα σε όλους τους αθλητές.
Δήλωση Συμμετοχής Copyright © 2023 All Rights Reserved
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram